Mafaldine con verdurine croccanti



Ingredienti / Ingredients:

  • 320 g pasta di semola di grano duro (Reginette) / semolina pasta  from durum wheat

  • 500 g pomodorini / tomatoes

  • 100 g germogli di spinaci / spinach sprouts

  • 6 cucchiai olio di oliva / spoons olive oil

  • 2 spicchi di aglio / cloves of garlic

  • 40 g pistacchio fresco / fresh pistachios

  • sale e pepe / salt and pepper 


Preparazione / Preparation:

Scaldate 6 cucchiai di olio in una padella, unite 500 g di pomodorini tagliati a spicchi e fateli saltare per 2-3 minuti con 2 spicchi d'aglio spellati. Cuocete 320 g di reginette in acqua bollente salata, scolatele al dente, mettetele nella padella con i pomodorini, unite 100 g di spinacini e spadellate per qualche istante. Eliminate l'aglio, salate, pepate e completate con 40 g di pistacchi tritati.

Heat 6 spoons olive oil in a frying pan, add 500 g of tomatoes cut into wedges and let them cook for 2-3 minutes with 2 cloves of peeled garlic. Cook 320 g of semolina pasta in boiling salted water, drain them slightly underdone, put them in the pan with the tomatoes, add 100 g of spinach and sautéed for a few moments. Remove the garlic, salt, pepper and supplemented with 40 g of chopped pistachios.

 

Popular posts from this blog

Singapore, Hong Kong or Bangkok?

My Red Velvet Cake

Biscotti con gocce di cioccolato