Reginette con verdure



Oggi un bel piatto di pasta. Today, a nice plate of pasta.

Ingredienti / Ingredients:

  • 160 g di reginette / pasta (reginette)

  • cipollotto / onion

  • 1 carota / carrot

  • 1 zucchina / zucchini

  • olive / olives

  • pomodorini / tomatoes

  • basilico / basil

  • parmigiano Reggiano / parmesan

  • sale e pepe / salt and pepper


Preparazione / Preparation:


Lavate le verdure e tagliatele a dadini. Ai pomodorini aggiungete un po di basilico. Wash the vegetables and cut into cubes. For the tomatoes, add a little basil.




In una padella fate appassire tutte le verdure, prima il cipollotto, poi aggiungete la carota, poi la zucchina, poi le olive e per ultimi i pomodorini, con un filo di olio e un pizzico di sale e pepe. In a pan dry all vegetables,  first the onion, then add the carrot, then the zucchini, then the olives and the tomatoes last, with a little oil and a pinch of salt and pepper.




Intanto lessate al dente la pasta, scolatela e rovesciatela nella padella con le verdure. Unite il parmigiano grattugiato e servite subito. Meanwhile boil the pasta "al dente", drain it and overthrow it in the pan with the vegetables. Add the Parmesan cheese and serve immediately.


Buon appetito! Bon appetit!

Comments

  1. ho mangiato reginette giusto giusto oggi :)

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  2. Buon appetito indeed! Looks so fresh and gorgeous colors. I have some parmigiano Reggiano in my fridge from Mercato Centrale in Firenze... might make this one and dream of beautiful Italia... :D

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  3. :)...allora siamo in due...:)

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  4. :)...I love Parmigiano Reggiano...

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  5. Reblogged this on Romancing the Bee and commented:
    It's Italian Week on my blog! Here is a delizioso recipe from one of my favorite bloggers, Ribana. She's a REAL Italian cook!!

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