Focaccia con pomodori, olive e origano



Di solito non mi piacciono gli impasti preparati con il lievito di birra perché gli devi lasciare levitare per tante ore, però oggi ho provato a fare una focaccia.

Usually I do not like the mixes made with brewer's yeast because you have to leave levitate for long hours, but today I tried to make a flat bread.

Ingredienti / Ingredients:

  • 1/2 kg di farina 00 / flour

  • 12 g lievito di birra / brewer's yeast 

  • 300 ml acqua / water

  • 4 cucchiai olio di oliva / tablespoons of olive oil

  • 2 cucchiai sale / tablespoons of salt

  • 2 pomodori / tomatoes

  • 1 cucchiaio origano / tablespoon of oregano

  • 3-4 olive denocciolate / pitted olives

  • sale e pepe / salt and pepper




Preparazione / Preparation:


Impastate la farina con il lievito sciolto nell'acqua tiepida, l'olio e il sale, fino a ottenere un impasto omogeneo e fate lievitare per 4 ore.

Mix the flour with the brewer's yeast dissolved in warm water, oil and salt until dough is smooth and let rise for 4 hours.

 

Stendete la pasta in una teglia unta con olio d'oliva e fatela rilievitare coperta con la pellicola trasparente per circa 20 minuti, spolverizzandola con poco sale e pepe e ungendola con l'olio.

Roll out the dough into a greased baking pan with olive oil and let it rise again covered with plastic wrap for about 20 minutes, sprinkling it with a little salt and pepper and oiling it with oil.


Affettate i pomodori e le olive. Disponeteli sulla focaccia, spolverizzate con l'origano, l'olio e poco sale.

Slice the tomatoes and the olives. Arrange on the flat bread, sprinkle with oregano, olive oil and salt.


Cuocete in forno a 230° per 20 minuti. Sfornate, lasciate intiepidire e servite la focaccia tagliata a tranci.

Bake at 230 ° for 20 minutes. Remove from the oven, let cool and serve the flat bread cut into slices.

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