Rondelle di sfoglia
Una ricettina molto veloce e semplice da preparare per un antipasto sfizioso.
A very quick and easy recipe to prepare for a delicious appetizer.
Ingredienti / Ingredients:
- 30 g grana / parmesan
- 1 rotolo di pasta sfoglia / pack puff pastry
- 150 g ricotta / ricotta
- semi di sesamo / sesame seeds
- 200 g spinaci / spinach
- 1 tuorlo / yolk egg
- 1 uovo / egg
- sale e pepe / salt and pepper
Preparazione / Preparation:
Mescolate a 150 g di ricotta 200 g di spinaci (cotti in padella con il coperchio, strizzati e tritati), 30 g di grana grattugiato, 1 uovo, sale e pepe. Spalmate il tutto su 1 confezione di pasta sfoglia già stesa rettangolare. Arrotolate, spennellate con 1 tuorlo e spolverizzate con semi di sesamo. Tagliate il rotolo a fette e cuocetele in forno gia caldo a 180° per 25 minuti.
Mix 150 grams ricotta with 200 g of spinach (cooked in a pan with a cover, squeezed and chopped), 30 g of grated parmesan, 1 egg, salt and pepper. Spread all on 1 pack of puff pastry already stretched rectangular. Roll up, brush with 1 yolk egg and sprinkle with sesame seeds. Cut the roll into slices and bake in a preheated ovenat 180 degrees for 25 minutes.
These look spectacular; great presentation!
ReplyDeleteche carine!
ReplyDelete:)...anche buone...:)
ReplyDeleteThank you!..:)
ReplyDeleteI cannot wait to try these! :) Lovely~
ReplyDelete:)
ReplyDelete