Involtini di pollo con wurstel



Ingredienti / Ingredients:

  • 4 fettine di petto di pollo / slices of chicken breast

  • 4 wurstel / frankfurter

  • 2 cucchiai di senape rustica / tablespoons of mustard

  • 50 g di  formaggio, tipo fontina / fontina cheese

  • 4 fette di pancetta / slices of bacon

  • salvia / sage

  • olio extravergine di oliva / extra virgin olive oil

  • brodo vegetale / vegetable broth

  • vino bianco / white wine

  • sale e pepe / salt and pepper

Preparazione / Preparation:

Mettete le fettine di pollo, 1 alla volta, fra 2 fogli di carta da forno e appiattitele con il batticarne. Tagliate il formaggio a fettine molto sottili.

Put the slices of chicken, 1 at a time, between 2 sheets of waxed paper and flatten with a meat mallet. Cut the cheese into very thin slices.

Spalmate le fette di pollo con la senape. Aggiungete le fettine di formaggio e posizionate 1 wurstel a una delle estremita. Arrotolate pollo e fontina attorno al wurstel. Avvolgete ciascun involtino con 1 fetta di pancetta e fissate con spago da cucina o uno stuzzicadente.

Spread the slices of chicken with mustard. Add the cheese slices and place 1 frankfurter at one of its ends. Roll chicken around the sausage and fontina cheese.Wrap each roll with 1 slice of bacon and secure with kitchen twine or a toothpick.

Scaldate poco olio in una padella antiaderente con 3-4 foglie di salvia. Unite gli involtini e rosolateli. Sfumate con il vino, regolate di sale e pepe e proseguite la cottura a fiamma media per 10 minuti, unendo qualche cucchiaio di brodo caldo. Spegnete e servite, a piacere, con pomodorini.

Heat a little oil in a nonstick skillet with 3-4 leaves of sage. United rolls and brown it. Pour the wine, season with salt and pepper and continue cooking over medium heat for 10 minutes, adding a few tablespoons of hot broth. Switch off and serve, at pleasure, with cherry tomatoes.

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